A legenda

Ez az ősrégi blog egy "A Legenda" nevű képregényhez tartozott, ami azóta már egy másik weboldalon folytatja létét. Ha felkeltette érdeklődésedet, akkor a www.talesfromsomewhere.com oldalon megtalálod.

Látogatók

Megjegyzés

2010.08.09. 14:48 :: LasPinter

Mivel az elkövetkező időben nyaralni fogok, ezért nem valószínű, hogy újabb oldal jelenne meg.

Pléh

5 komment

Címkék: megjegyzés

A bejegyzés trackback címe:

https://alegenda.blog.hu/api/trackback/id/tr842209665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gazsakusuu 2010.08.11. 13:06:54

Na most én rájanéztem erre a páncélra és ha nem haragszol akkor megkérdeném hogy mi a büdös franciska az a két pötyentés a válvvédőn ott beljebbfele? Már csak azért is mert nem hiszem hogy több lemezből álló összecsukolható vállvas ezért úgy tűnik mintha azok szegeszek lennének amik a vállvasat rögzítik a mellvérthez.lehet hogy nem az de ha mégis az lenne akkor szerintem radirozd azt onnan ki mert annak ottan semmi keresgélnivalója hiszen ha vállvas így vala rögzítve nem egykönnyen lehet a kezeket előre hátra mozgatni, inkább csak oldalt fel meg le. Ezért a vállvédőket a nyakrésznél valamint a felkarnál szokták rögzíteni. Valahogy így: www.youtube.com/watch?v=sEuhKRhrvRM

LasPinter 2010.08.15. 15:57:58

@gazsakusuu: Igenis mester, azonnal javítom ezt a szarvashibát, köszönöm, hogy tájékoztattál erről.

LasPinter 2010.08.15. 16:09:16

No, remélem részben megfelelnek elvárásaidnak az újított verzió.

gazsakusuu 2010.08.16. 20:01:17

@Gísli: na ha már ilyenről lenne szó több ízben ki kellene kupálni azt a mellvértet. Először is a nyakrész erősen V alakra hasonlít. Ez azonban nem előnyös, mivel egy a V csúcsába irányított határozott fejszecsapással ketté lehet hasítani és keresztülszabni akár a szegycsontot. No most, hogy ez ne történjen meg a nyaknál íveltnek kell lennie félkör(vagy fél elipszis? mittom én). Egyszóval az a lényeg hogy egy határozott ívnek kell lennie ami rendesen le van peremezve. Továbbá a kezeknél nincs elegendő hely hagyva. (A fent belinkelt videón azt is megnézheted.) A kezeknél az ívet úgy képzeld el hogy kb. a kulcscsontod közepénel (kicsit alatta) kezdödik aztán le a mellbimbóig (attól mondjuk kicsit kijebb) egészen le kb. a kezed alatt kitapintható második bordáig. És ez is szép íves és peremezett. A peremezés rendkívüli fontosságára ismételten felhívnám a figyelmet hiszen sokkal ellenállóbbá szilárdabbá tesz a vasat valamint nehezebb is átvágni közvetlenül a peremezésnél. Szerintem egyszerre ennyi elég. Épp elég lesz ennyit felfogni és megvalósítani. Egyébként kösz hogy kijavítottad.

LasPinter 2010.08.16. 23:56:58

@gazsakusuu: Hát megpróbálom képességeimhez mérten megvalósítani a leírtakat. Azonban megemlíteném, hogy a hőn emlegetett videóban gótikus páncélzatról van szó, ami nem igazán illene ide, legalábbis nem Mortenre.
süti beállítások módosítása