A legenda

Ez az ősrégi blog egy "A Legenda" nevű képregényhez tartozott, ami azóta már egy másik weboldalon folytatja létét. Ha felkeltette érdeklődésedet, akkor a www.talesfromsomewhere.com oldalon megtalálod.

Látogatók

30. oldal

2010.02.05. 18:52 :: LasPinter

És mivel nem jött se világvége, sem pedig egyéb dolog közbe, íme itt a 30. oldal.

30. Oldal

3 komment

Címkék: képregény

A bejegyzés trackback címe:

https://alegenda.blog.hu/api/trackback/id/tr191732353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gazsakusuu 2010.02.18. 13:59:58

Hát igen ténnnnyleg elkészölt. Habár én úgy gondolom hogy ez a "Hőseink azonban nem tudják" mondattal és egy sejtelmes sötét képpel ellátott képkocka igencsak lejáratottá vált már az amerikai és egyéb filmek által. De mindezek ellenére fasza. Néha. Vagy nem? Na azér. Tehát. Szerintem kéne bele valami nagyon ütős poén pl. a szent szinbólum lehetne a pap töke és világíthatna a sötétben meg megmutathatná a helyes irányt. Vagy esetleg valami őrült lovagi jelenet amiben a lovag kiszabadítja a királynőt a várból amit egy sárkány őriz majd a királylánnyal fejbe dobhatná a zombikat és végül pedig őrülten röhögve átgázolhatna a zombikon és hármat is föltűzhetne egyszerre a kopjájára( igaz ez nem valami élethű de DURVA). Vagy szólhatna valami relaxálóról mint pl. a dinoszauruszok szaporodási szokásai vagy esetleg a mongolok étkezés szokásairól. ja ezekről jut eszembe: Az emberi ürülék összetétele

A vizelet nélküli ürülék összetétele
Nedvesség tartalom 66 – 68 %
Szilárd, nedves anyag: (naponta személyenként) 150 – 300 g
A száraz anyag összetétele:

Szerves vegyületek 88 – 97 %
Nitrogén 5 – 7 %
Foszfor (P2O5) 3 – 5 %
Kálium (K2O) 1 – 2,5 %
Szén 40 – 55 %
Kalcium (CaO) 4 – 5 %

Szén – nitrogén arány (C/N) 5 - 10
A vizelet összetétele:

Térfogat (naponta személyenként) 1 – 1,3 liter
Száraz anyag tartalom (naponta személyenként) 50 – 70 g
Nedvesség tartalom 93 – 96 %
A száraz anyagban:

Szerves vegyületek 65 – 85 %
Nitrogén 15 – 19 %
Foszfor (P2O5) 2,5 – 5,0 %
Kálium (K2O) 3,0 – 4,5 %
Szén 11 – 17 %
Kalcium (CaO) 4,5 – 6,0 %
Nitrogén tartalom:

Szilárd ürülék
5,4 g (35%)

Vizelet
10,2 g (65%)

Azt is megfigyelték, hogy a szárított fekália kis tömegű, kevés helyet foglal és majdnem szagtalan. A termelt fekália kiszárítása tehát előnyös. A Clivus Multrum lejtős aljazatú tartályában ez részlegesen meg is történik. A nedvesség a szagokkal gőz formájában, a tetőre helyezett szagelszívó ventilátor segítségével távozik.

A szárítás felgyorsítására emelni kell a hőmérsékletet. Vezetékes vízzel nem ellátott házak és nyaralók felszerelésére svéd- és francia cégek elektromos fűtőellenállással felszerelt, kisméretű toaletteket dobtak piacra. Itt nincs már pincébe helyezett hatalmas (komposzt tárolónak nevezett) tartály. Az elektromos energiával szárított fekália a csésze alatti kisméretű fiókban gyűlik össze, amit egy héten egyszer kell csak üríteni a kertben. Marad viszont a szagelszívó cső, ami a tetőre helyezett ventilátorhoz vezet.

Elektromos energia fogyasztását elkerülendő, jó barkácsolók a száraz toalettek mögé, napenergiás szárítót rendszeresítettek. A berendezés hasonlít a méhészek által használt viaszolvasztóra. Csak nyári használatra, ez a megoldás megfelelő. Az ilyen toalett mindig házon kívül van. A szárított fekália kevesebb helyet foglal és kisebb tömegű. A kellemetlen szagokat a napenergiás szárítóból felfelé áramló levegő viszi ki – amikor süt a nap. Ezzel szemben a szárított fekáliát még a legnagyobb jóindulattal sem lehet, mint ahogyan azt az építők állítják, komposztnak minősíteni.

A száraz toalettek további tökéletesítéséhez a környezeti behatásokat is figyelembe kellett venni. Ez volt az ALOMSZÉK tudományos kidolgozásának a kiinduló pontja.

A LÉNYEG: "A SZAR CSAK AKKOR SZAR HA KISZARJÁK"

gazsakusuu 2010.02.25. 12:59:10

Ne írogass vissza hanem inkább csináld az új oldalt. Mer már sokat várunk.
süti beállítások módosítása